021-91003839
تهران، سید خندان، خ برازنده، پلاک 56، واحد 112
تاریخ ایجاد : 1400/04/02
351 بازدید

تفاوت هارد سرور با هارد معمولی در چیست؟

تفاوت هارد سرور با هارد معمولی در چیست؟

تفاوت‌های هارد سرور با هارد دیسک معمولی در چیست؟

آیا تفاوتی بین هارد سرور و هارد های معمولی وجود دارد؟ از نظر قیمت، هارد دیسک سرور بسیار گرانتر از هارد دیسک معمولی است، بنابراین تفاوت آنها در چیست؟

هارد سرور

از آنجا که SSD‌‌ها گران هستند و ظرفیت کمی نیز دارند، روند کلی هارد دیسک سرور هنوز هارد دیسک‌های مکانیکی سنتی است. در نگاه اول، به نظر می‌رسد تفاوتی بین هارد دیسک سرور و هارد دیسک معمولی وجود ندارد. هر دو 2.5 / 3.5 اینچ هستند. هارد دیسک‌های مکانیکی همگی اینترنال بوده و هد آنها مغناطیسی و بشقاب‌ها (Platters) است.

ویژگی‌های هارد سرور

علاوه بر این، حافظه پنهان هارد سرور نیز از هارد دیسک معمولی بیشتر است. به عنوان مثال، حافظه پنهان یک هارد دیسک معمولی به طور کلی 8 مگابایت، 16 مگابایت، بزرگ‌ترین آن 64 مگابایت است و هارد دیسک سرور نیز به طور کلی 64 مگابایت، 128 مگابایت یا حتی بالاتر است.

بنابراین سرعت کلی هارد دیسک سرور بسیار بیشتر از هارد دیسک‌های معمولی است و توان انتقال داده در ثانیه نیز از هارد دیسک‌های معمولی بیشتر است.

تفاوت هارد سرور با هارد معمولی در چیست؟

ویژگی‌های هاردهای معمول

درایوهای هارد سرور از پایداری و اطمینان بیشتری برخوردار هستند.

رایانه‌های معمولی اساساً به صورت متناوب کار نمی‌کنند و پایداری و امنیت نسبتاً کمتری دارند. از آنجایی که سرور به 24 ساعت کار بدون وقفه نیاز دارد و اساساً مدت زمان اجرای بسیاری از سرورها به صورت ماهانه یا سالانه محاسبه می‌شود، در حین نگهداری فقط برای مدتی کار با آن متوقف می‌شود. این مدت می‌تواند به علت تعویض یا ارتقای آنها اتفاق بیافتد.

بنابراین، هارد دیسک‌های سرور از نظر پایداری و قابلیت اطمینان از الزامات بالایی برخوردار هستند، که باعث می‌شود هارد دیسک‌های سرور از نظر مواد و طراحی از امنیت بالاتری برخوردار باشند. علاوه بر فناوری S.M.A.R.T (نظارت بر خود، تجزیه و تحلیل و گزارش دهی فناوری)، از فناوری RAID می‌توان برای اطمینان از ثبات داده‌ها نیز استفاده کرد. علاوه بر این، به منظور جلوگیری از ضربه‌های تصادفی، هارددیسک‌های سرور از نظر مقاومت در برابر نیروهای خارجی به طور ویژه‌ای تحت نظر قرار گرفته‌اند، به طور کلی قادر به مقاومت در برابر ضربه 300G تا 1000G هستند.

و  اما هارد دیسک‌های معمولی از فناوری S.M.A.R.T پشتیبانی نمی‌کنند و از فناوری آرایه مغناطیسی RAID به ندرت استفاده می‌شود (به جز رایانه‌های پیشرفته). RAID مخفف کلمه انگلیسی “Redundant Array of Inexpensive Disks”. نام فارسی آن “آرایه افزونه دیسک های مستقل” است که همان آرایه دیسک است که ما اغلب ‌می‌گوییم. در حالت کلی RAID شبیه اتصال چند درایو سخت به صورت سری است و عمدتاً برای بهبود عملکرد و ذخیره سازی درایوهای هارد استفاده می‌شود.

تفاوت بین هارد دیسک سرور و هارد دیسک معمولی

1- هارد دیسک سرور از hot swap یا Hot Plug پشتیبانی می‌کند.

هارد دیسک‌های مکانیکی معمولی از hot swap پشتیبانی نمی‌کنند. اکثر هارد دیسک‌های سرور از hot swap پشتیبانی می‌کنند که می‌توانید بدون متوقف کردن سرور، یک هارد را بیرون بکشید یا وارد کنید. سیستم عامل می‌تواند تغییرات هارددیسک را به طور خودکار تشخیص دهد.

به عنوان مثال، هارد دیسک‌های SCSI دارای رابط SCA2  (pin_80) هستند که به طور خاص از فناوری hot swap پشتیبانی ‌می‌کنند. هنگامی که همراه با backplane SCSI استفاده می‌شود، می‌توانید هارد دیسک را به راحتی hot-swap کنید. این فناوری برای سروری که 24 ساعت شبانه روز کار می‌کند بسیار ضروری است. با این حال، هارد درایوهای عادی، معمولاً از hot swap پشتیبانی نمی‌کنند. در این حالت، تفاوت زیادی بین هارد دیسک‌های سرور و هارد دیسک‌های معمولی وجود دارد.

2- هارد دیسک سرور سریعتر است.

سرعت هارد های مکانیکی معمولی معمولاً 7200 دور در دقیقه است و هارد های قدیمی فقط 5400 دور در دقیقه دارند. سرعت هارد دیسک سرور بالاتر است، به طور کلی می‌تواند به بیش از 7200 دور در دقیقه، سرعت متداول 10000 دور در دقیقه / 15000 دور در دقیقه یا حتی بیشتر برسد.

3- تفاوت های دیگر

در حال حاضر، سه هارد دیسک اصلی در بازار سرورها وجود دارد، هارد دیسک‌های SATA ، هارد دیسک‌های SCSI و هارد دیسک‌های SAS که از هارد دیسک‌های SATA عمدتاً در زمینه سرورهای سطح پایین استفاده می‌شود، در حالی که هارد دیسک‌های SCSI و SAS به سمت سرورهای میان رده به بالا گرایش دارند.

بیشتر سرورها از هارد درایوهای SCSI با توان عملیاتی بالا و استفاده از پردازش بسیار پایین استفاده می‌کنند. میزان انتقال خارجی و سرعت انتقال داخلی هارد دیسک‌های SCSI بسیار بیشتر از هارد دیسک‌های معمولی است. به طور کلی از Ultra160 SCSI ، Ultra320 SCSI و سایر استانداردها استفاده می‌کند. سرعت انتقال داده در هر ثانیه به ترتیب می‌تواند به 160 مگابایت و 320 مگابایت برسد. در حال حاضر هارد دیسک‌های اصلی SCSI از استاندارد Ultra320 SCSI استفاده می‌شوند.

هارد دیسک‌های SCSI فقط از طریق رابط SCSI قابل استفاده هستند. برخی مادربردهای سرور از یک رابط SCSI استفاده می‌کنند و برخی دیگر دارای کارت رابط SCSI اختصاصی هستند. کارت رابط SCSI می‌تواند 7 دستگاه SCSI را به هم متصل کند که البته با رابط‌های دیسک سخت معمولی نیز قابل مقایسه نیست.

برای کسب و کار خود نیاز به سرور دارید؟

یک تیم حرفه ای و آشنا به تمام سرورها و قطعات در شرکت رسام سرور آماده ارائه مشاوره رایگان می باشند.