021-91003839
تهران، سید خندان، خ برازنده، پلاک 56، واحد 112
تاریخ ایجاد : 1400/05/06
360 بازدید

مقایسه پردازنده های اینتل Xeon Scalable نسل های اول ، دوم و سوم

مقایسه پردازنده های اینتل Xeon Scalable نسل های اول ، دوم و سوم

مقایسه پردازنده های Intel Xeon Scalable نسل های اول ، دوم و سوم

شرکت اینتل از معتبر ترین مجموعه‌‌ها در طراحی و تولید پردازنده های کامپیوتری شناخته ‌می‌شود که در رده‌‌های مختلف با در نظر گرفتن نوع کاربری و ظرفیت مورد نیاز کاربران ، مدل‌‌های گوناگونی از پردازنده ها را در دسته بندی‌‌های مختلف به بازار عرضه کرده است. اینتل در مجموع بیش از 19 دسته بندی مختلف از سی پی یو ها را معرفی کرده است که یکی از مهمترین سری های پردازنده های اینتل که در انواع سرور های کامپیوتری و سیستم‌‌های رندرینگ مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد سری Intel Xeon ‌می‌باشد که خود در دسته بندی و رده‌‌های مختلفی توسط اینتل طراحی شده اند.

یکی از سری پردازنده های این رده سری Intel Xeon Scalable ‌می‌باشد که تا زمان تنظیم این مقاله سه نسل از آن توسط کمپانی اینتل معرفی شده است . در ادامه مطلب به بررسی ویژگی‌‌های هر نسل از این سری پردازنده ها ‌می‌پردازیم و با تفاوت‌‌های آن ها بیشتر آشنا ‌می‌شویم. اما قبل از بررسی این سری از پردازنده ها به معرفی خصوصیات کلی پردازنده های سری Intel Xeon ‌می‌پردازیم و با ویژگی‌‌های منحصر به فرد این پردازنده ها بیشتر آشنا ‌می‌شویم.

مقایسه پردازنده های Intel Xeon Scalable

 

ویژگی های پردازنده های سری Intel Xeon

از خصوصیات پردازنده های سری زئون ‌می‌توان به مواردی مانند

  • کار به صورت چند پردازنده در یک سیستم ( این میزان با هشت سی پی یو در یک سیستم توسط این پردازنده ها قابل پشتیبانی است )
  • بهینه شده برای پردازش های با ظرفیت بالا
  • بهینه شده برای پردازش دیتا به طور دائمی در مدت زمان بالا
  • کار با چند فرکانس در یک پردازنده ( این قابلیت برای تمام پردازنده های این رده امکان پذیر نمی باشد)
  • بهینه شده برای مجازی سازی اشاره کرد

 

بررسی پردازنده های Intel Xeon Scalable

پردازنده های این رده به چهار دسته:

  • Intel Xeon Scalable Platinum Series
  • Intel Xeon Scalable Gold Series
  • Intel Xeon Scalable Silver Series
  • Intel Xeon Scalable Bronze Series

تقسیم بندی ‌می‌شود.

مقایسه پردازنده های Intel Xeon Scalable

 

تفاوت ها از نظر میزان پشتیبانی از رم

این پردازنده با توجه به نسل آن‌‌ها از ظرفیت‌‌های مختلفی از رم‌‌های سرور پشتیبانی ‌می‌کنند . در واقع یکی از فاکتور هایی که کمپانی اینتل به شدت در این نسل آن را ارتقا داده است میزان پشتیبانی رم در نسل سوم این پردازنده ها ‌می‌باشد به طوری که در نسل اول این پردازنده ها ازحداکثر  768GB حافظه رم پشتیبانی میکنند و حداکثر از باس رم 2666 پشتیبانی ‌می‌کند.

در نسل دوم این سی پی یو ها حداکثر از 1TB حافظه رم با باس 2933 پشتیبانی ‌می‌کنند . اما در نسل سوم پردازنده های Intel Xeon Scalable این ظرفیت به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده است به طوری که پردازنده های این نسل حداکثر از 6TB حافظه رم باس 3200 را پشتیبانی ‌می‌کند.

تفاوت ها از نظر هسته قابل پردازش (Core)

پردازنده های نسل اول و دوم Intel Xeon Scalable حداکثر از 28 هسته پردازشی پشتیبانی ‌می‌کنند که از این حیث تفاوتی در میزان پشتیبانی آن‌‌ها از نظر تعداد هسته قابل پردازش وجود ندارد اما این امر در سی پی یو های نسل سوم Scalable به این صورت نمی باشد . پردازنده های نسل سوم در این رده حداکثر از چهل هسته پردازشی ( 40-Core) پشتیبانی ‌می‌کند که این ظرفیت نسبت به نسل‌‌های قبلی بیش از 40 درصد رشد داشته است که خود از اصلی ترین تفاوت‌‌های میان نسل سوم با نسل‌‌های قبلی ‌می‌باشد .

تفاوت‌‌ها از نظر میزان حافظه Cache

از مهمترین فاکتورها در قابلیت های یک پردازنده ‌می‌توان به میزان حافظه Cache آن اشاره کرد به طوری که میزان بالای حافظه Cache در عملکرد سرور ها به خصوص در سرورهایی که مجازی سازی در آن نجام شده است از اهمیت بالایی برخوردار است . البته این نکته باید در نظر گرفته شود که منظور از میزان حافظه Cache حافظه لایه سوم آن ‌می‌باشد.

پردازنده های نسل اول و دوم Scalable از حداکثر حافظه کش لایه سوم 38.5MB برخوردار است که از این حیث تفاوتی بین نسل اول و دوم پردازنده های این سری نمی توان قائل شد . میزان حافظه کش لایه سوم در پردازنده های نسل سوم این سری با بیش از 50 درصد افزایش میزان حافظه کش تا 60MB افزایش پیدا کرده است به طوری که برای مثال هر عدد پردازنده مدل Intel Xeon Scalable Platinum 8380 از 60MB حافظه Cache Level 3 پشتیبانی ‌می‌کند.

نتیجه گیری

با در نظر گرفتن فاکتورهای اصلی پردازنده ها که همان فرکانس سی پی یو ، میزان هسته قابل پردازش ، میزان پشتیبانی از حافظه رم و میزان حافظه کش لایه سوم است ‌می‌توان به این نتیجه رسید که سی پی یو های مقیاس پذیر زئون در هر نسل تفاوت های چشم گیری در میزان پشتیبانی از پهنای باند رم ها و همچنین حافظه کش و در نسل سوم در تعداد هسته داشته اند که این امر با توجه به نیاز روز افزون  کاربران برای ظرفیت های بالاتر پردازشی ‌می‌تواند پاسخ این نیاز کاربران را با بالاترین عملکرد ممکن فراهم سازد. شما کاربران گرامی ‌می‌توانید با ثبت نظرات خود در رابطه با این مقاله و دیگر مقالات سایت رسام سرور ما را در ارائه بهتر خدمات مربوط به سرور یاری نمایید.

 

اگر به نیاز به CPU سرور دارید، از بخش خرید CPU سرور وبسایت ما دیدن فرمایید یا در صورت نیاز به مشاوره، با ما تماس بگیرید.

خرید CPU سرور