درگاه یا پورت SFP چیست؟
پورت SFP چیست؟
اگر تا امروز دستگاههای شبکه خود را با استفاده از کابلهای مسی یا فیبر نوری وصل میکردید، احتمالاً با پورت SFP برخورد داشتهاید. این پورت کاربردی علی رغم اندازه کوچکش، با طراحی بهینه خود بسیاری از انتقال اطلاعات سنگین موجود در دنیای ارتباطات داده را انجام میدهد. در این مقاله نیز ما به سوالات زیر درباره پورت SFP پاسخ خواهیم داد:
- پورت SFP چیست؟
- SFP روی چه دستگاههایی قرار دارد؟
- درگاه SFP چگونه کار میکند؟
- SFP برای چه کاری استفاده میشود؟
- حداکثر فاصله بین دو دستگاه شبکه که یک پورت SFP میتواند قرار بگیرد چقدر است؟
- آیا یک پورت SFP هم از کابل مسی یا فیبر نوری استفاده میکند؟
پورت SFP چیست؟
پورت SFP نوعی شکاف یا اسلات در یک دستگاه شبکه است که فرستنده-گیرندههای کوچک (SFP) در آن قرار میگیرد. به عبارتی دیگر پورت SFP یک رابط تبدیل است که در فرم فاکتور کوچک و قابل جدا شدن برای مصارف صنعتی طراحی شده و امکان اتصال سوئیچها و روترها بر روی یک شبکه را میسر میکند.
فرستنده و گیرنده SFP که با نام ماژول SFP نیز شناخته میشوند یک قطعه فلزی کوچک و قابل تعویض است که اگر با استفاده از کابل به دستگاه دیگری متصل شود، امکان انتقال داده را فراهم میکند.
SFP روی چه دستگاههایی قرار دارد؟
میتوانید پورت SFP را روی دستگاههای مربوط به شبکه مانند سوئیچ، سرور، روتر یا کارت رابط شبکه پیدا کنید. اکثر سوییچهای مورد استفاده در برنامههای بزرگ شبکه رایانهای حداقل دارای دو پورت SFP هستند. به طوری که حتی گاهی به آنها سوئیچهای SFP نیز گفته میشود.
پورت SFP چگونه کار میکند؟
اتصال پورت SFP انتقال داده را بین دو دستگاه شبکه با فاصله زیاد، از طریق فرستنده و گیرنده (transceiver) به همراه کابل کشی مناسب امکان پذیر میکند. به عبارت دیگر پورت فرستنده-گیرنده SFP مربوطه به آن اجازه میدهد تا دو دستگاه شبکه در فاصله طولانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
درگاه SFP برای چه کاری استفاده میشود؟
پورتهای SFP و ماژولهای متناظر با آنها برای تسهیل ارتباطات اینترنتی با سرعت بالا در فواصل طولانی در برنامههای متنوع استفاده میشود. این پورتها اغلب برای اتصال یک سوئیچ شبکه گیگابیتی به دیگری استفاده میشوند که به نوبه خود باعث افزایش حجم اطلاعات و عملکرد شبکه میشوند.
این قابلیت در موارد استفاده نظامی، صنعتی و تجاری بسیار مفید است؛ چرا که در این موارد دستگاههای شبکه بیشماری در یک منطقه گسترده به اتصال سیمی پرسرعت و قابل اطمینان نیاز دارند.
لیست کارت شبکههای سازگار با سرورهای HP
حداکثر فاصله بین دو دستگاه شبکه که یک پورت SFP میتواند قرار بگیرد چقدر است؟
حداکثر فاصله اتصال دو دستگاه شبکه از طریق پورت SFP بسته به سرعت انتقال داده ماژول SFP متفاوت خواهد بود؛ که به نوبه خود تعیین میکند چه نوع کابلی باید برای برقراری اتصال استفاده شود.
آیا یک پورت SFP از کابل مسی یا فیبر نوری استفاده میکند؟
درگاههای SFP میتوانند اتصالات کابل مسی و فیبر نوری را نیز در خود جای دهند. استفاده از کابل مسی یا فیبر نوری به قابلیت انتقال داده گیرنده فرستنده SFP بستگی دارد.
به عنوان مثال اگر برنامه شبکه شما به سرعت انتقال داده حداکثر 1 گیگابیت بر ثانیه در 100 متر یا کمتر نیاز دارد، میتوانید از کابل استاندارد Cat 6 Ethernet در کنار پورت SFP استفاده کنید. پورتهای SFP قدیمی ایجاد شده فقط امکان انتقال داده تا 1 گیگابیت بر ثانیه را فراهم میکنند و به همین ترتیب کابل Cat 6 نیز دارای سرعت انتقال 1 گیگابیت بر ثانیه است.
بنابرین این دو محصول در ارتباطات دادههای آسان و کم حجم به نوعی سازگار با یکدیگر محسوب میشوند.
اگر برای برنامههای خود به نرخ انتقال سریع تری نیاز دارید، میتوانید از فرستنده و گیرنده SFP+ یا QSFP+ به همراه کابل فیبر نوری استفاده کنید. این ترکیب میتواند اتصال بیش از 100 متر را بدون اختلال در عملکرد ایجاد کند.
نتیجه گیری
پورتهای SFP بخشی اساسی در ارتباطات داده پر سرعت، به ویژه در محیطهای شبکه گسترده هستند. لازم به یادآوری است که هدف نهایی یک درگاه SFP تسهیل اتصال مطمئن، سیمی و پر سرعت اینترنت بین دو دستگاه شبکه از طریق کابلهای مسی یا فیبر نوری است.
به لطف درگاههای SFP و ماژولهای SFP متناظر با آن، شما میتوانید از ارتباطات اینترنتی فوق العاده سریع و بدون اختلال آن هم بدون توجه به مسافت دستگاههای مختلف کار کنید.