02191003839
تهران، سید خندان، خ برازنده، پلاک 56، واحد 112
تاریخ ایجاد : 1398/08/01
552 بازدید

تفاوت Single-Rank و Dual-Rank در رم سرور

تفاوت Single-Rank و Dual-Rank در رم سرور

تفاوت Single-Rank و Dual-Rank در حافظه سرور

تفاوت Single-Rank و Dual-Rank

برای پیکربندی صحیح رم‌‌ها در سرور، آگاهی از انواع مختلف Single-Rank، Dual-Rank و Quad-Rank ‌می‌تواند مفید باشد. برخی از الزامات و قوانین در پیکربندی رم ها در سرور بر اساس تعداد Rank رم ها ست. اما رنک در رم به چه معناست؟

تفاوت Single-Rank و Dual-Rank در رم سرور

Rank در رم چیست؟

اصطلاح رنک Rank توسط JEDEC که یک سازمان تجاری مستقل برای قطعات نیمه هادی و یک نهاد استاندارد سازی است، برای تمایز بین تعداد بانک‌‌های حافظه بر روی ماژول رم بوجود آمده است. مفهوم Rank برای تمامی ماژول‌‌های حافظه صدق ‌می‌کند اما معمولا برای رم‌‌های سرور اهمیت بیشتری دارد. چرا که در سرور، رم های بیشتری مدیریت ‌می‌شوند.

رنک، بلوک یا ناحیه ای از داده‌‌ها است که با استفاده از برخی یا همه چیپ‌‌های حافظه در یک ماژول ایجاد ‌می‌شود. Rank یک بلوک داده است که پهنای 64 بیت دارد. در سیستم‌‌هایی که از کد تصحیح خطا (ECC) پشتیبانی ‌می‌کنند، 8 بیت دیگر اضافه شده و پهنای بیت به 72 ‌می‌رسد.

مهندسی ساخت Rank در رم

بسته به نحوه مهندسی ماژول، حافظه ممکن است یک ، دو یا چهار بلوک از مناطق داده 64 بیتی داشته باشد (یا در مورد ماژول‌‌های ECC پهنای 72 بیتی). به این ماژول‌‌ها Single-Rank، Dual-Rank یا Quad-Rank گفته ‌می‌شود. بر روی لیبل رم، این ویژگی با عنوان‌‌های 1Rx4 یا 2Rx4 یا 2Rx8 بیان ‌می‌شود. Single-Rank بودن از روی اطلاعات نوشته شده بر روی لیبل قابل تشخیص است.

رم های Single-Rank دارای 1Rx بر روی لیبل هستند. برای مثال 1Rx4 یا 1Rx8. همچنین رم Dual-Rank با عبارت 2Rx مشخص ‌می‌شود. برای مثال 2Rx4 یا 2Rx8.

عبارت x4 و x8 تعداد بانک‌‌های حافظه را در هر چیپ روی ماژول رم نشان ‌می‌دهد. این عدد تعداد چیپ‌‌ها روی برد یا PCB رم نیست. به عبارت دیگر اگر یک ماژول در دو طرف برد دارای چیپ باشد، این ماژول دو طرفه یا dual-sided است، در حالی که ‌می‌تواند همچنان Single-Rank یا Dual-Rank باشد.

در واقع تعداد رنک در یک ماژول حافظه بستگی به مهندسی و نوع چیپ‌‌های به کار رفته در آن دارد و ارتباطی به وجود چیپ در دو طرف ماژول ندارد.

از آنجایی که یک رنک Rank شامل 64 (یا 72 در صورت وجود ECC) بیت است، ماژولی که از چیپ‌‌های x4 ساخته شده نیاز به 18 چیپ برای هر رنک دارد (18×4=72). همچنین یک ماژول دارای ECC که از چیپ‌‌های x8 ساخته شده تنها نیاز به 8 چیپ دارد(9×8=72). بنابراین ماژولی که دارای 18 چیپ x8 است یک ماژول Dual-Rank خواهد بود (18×8=144 , 144/72=2).

سازگاری رم ها با رنک Rank متفاوت

به طور کلی رم های Single-Rank سریعتر از Dual-Rank هستند. چرا که یک کامپیوتر برای دسترسی به حافظه تک رنک باید از یک مسیر عبور کند. در حالی که برای دسترسی به یک حافظه با دو رنک مجبور است دو بار مسیر را طی کند.

در بیشتر مواقع یک حافظه با دو رنک ‌می‌تواند بر روی اسلات DIMM به حای Single-Rank قرار گیرد. و در بعضی موارد برای استفاده از ظرفیت‌‌های بالای رم مثل 16GB، مادربرد نیاز دارد که از ترکیبی از رم‌‌ها با رنک‌‌های متفاوت استفاده شود.

یکی از اشکالات وجود رنک بالا در ماژول رم این است که سرورها گاهی اوقات در آدرس دهی رنک‌‌ها دارای محدودیت هستند. برای مثال سروری که دارای چهار اسلات رم است ممکن است حداکثر قابلیت کار با هشت رنک را داشته باشد.

در اینصورت ‌می‌توان چهار ماژول Single-Rank یا چهار ماژول Dual-Rank را بر روی آن نصب کرد. اما فقط ‌می‌توان دو ماژول Quad-Rank را در آن استفاده کرد. چرا که استفاده از تعداد بیشتر رم Quad-Rank از ظرفیت آدرس دهی این سرور بیشتر است.

در سرورها نیز هر کانال که دارای چندین اسلات رم است، قابلیت نصب حداکثر تعداد مشخصی از رنک را در آن کانال دارد. به این دلیل که استفاده از چند رنک بار بیشتری را برای آدرس دهی دارند. بنابراین اگر تعداد رنک‌‌ها بر روی یک کانال زیاد باشد، ممکن است سرعت عملکرد کاهش یابد.

نتیجه گیری

در مورد استفاده از رم‌‌های با چند رنک و محدودیت‌‌های آن باید به بروشورها و دستورالعمل‌‌های شرکت سازنده مراجعه شود. اگر راجع به استفاده از رم‌‌ها با Rank های متفاوت در سرور سوال دارید ‌می‌توانید با کارشناسان فروش رسام سرور تماس بگیرید.

همچنین ‌می‌توانید از بخش فروش رم سرور ما دیدن فرمایید:

رم سرور

در صورت عدم پاسخگویی به شماره ثابت مجموعه در ساعات اداری، با شماره 09383824219 تماس بگیرید.