
خدمات طراحی وب رسام سرور

امروزه اکثر وبسایتها داینامیک بوده و توسط سیستمهای مدیریت محتوا همچون وردپرس، جوملا و… پیاده سازی شدهاند. باید توجه داشت وبسایتهای داینامیک با زبانهای برنامه نویسی خاص صفحات وب مانند PHP ، ASP.net ، Python و… نوشته شدهاند. حتی CMSها نیز با کدنویسی بنیان شدهاند. کاربری که میخواهد یک وبسایت طراحی کند، میتواند دو انتخاب داشته باشد:
- طراحی وبسایت به کمک CMS های موجود مانند وردپرس ، جوملا ، مجنتو و…
- طراحی وبسایت به صورت صفر تا صد توسط زبانهای برنامه نویسی PHP یا سایر زبانها
وب یا وبسایت چیست؟
بطور خلاصه به صفحاتی که در مرورگر کامپیوتر یا موبایل شما باز میشود Web یا Webpage میگویند. یک صفحه وب در مرورگر شما در سادهترین حالت بصورت HTML نمایش داده میشود. به مجموعه صفحات وبی که در یک دامنه ثبتی نمایش داده میشود و معمولاً توسط شخص یا سازمان ثبت شده است، وبسایت میگویند. صفحات وب بصورت فایلهایی در وب سرور قرار دارند که توسط مرورگر شما فراخوانی و به نمایش در میآیند. برای مثال شما آدرس www.rasamserver.com در مرورگر وارد میکنید و محتوای آن را مشاهده میکنید. اگر به صفحات متفاوت سایت رسام سرور مراجعه کنید، هر صفحه، طراحی، محتوا و رابط کاربری مختص خود را دارد. هر صفحه وب میتواند شامل متن ، عکس ، ویدیو ، گرافیک و… باشد که توسط طراح وب بنا به نیاز چیدمان میشود.
وبسایت استاتیک یا داینامیک
اگر وبسایتی قابلیت تغییر توسط کاربر عادی را نداشته باشد و حتما به متخصص وب و برنامه نویس نیاز داشته باشد، صفحات استاتیک هستند و معمولاً با کدهای HTML ، CSS و JS کدنویسی شدهاند. صفحات داینامیک اما این قابلیت را دارند که در پنل مدیریت توسط کاربر تغییر کنند. برای مثال کاربر وارد پنل مدیریت وبسایت شده و میتواند پستی را منتشر کند که دارای متن و عکس و… است. در این حالت کاربر نیازی به برنامه نویس یا طراح وب ندارد که صفحات را تغییر دهد و به اصطلاح وبسایت داینامیک است.
مراحل طراحی سایت
1 – ارائه طرح مفهومی، ایده و یا درخواست توسط مشتری
در مرحله اول متقاضی براساس نیاز کسب و کار خود که میتواند فروشگاه ، سازمان ، وبلاگ ، خبری و… باشد، نیازهای خود را به شرکت سرویس دهنده خدمات وب ارائه میدهد. مشتری در این مرحله باید مستندات ، طرح اولیه و هر آنچه بصورت مفهومی در ذهن دارد را ارائه دهد تا بر اساس آن طراح وب بتواند طراحی رابط کاربری را پیاده سازی کند. باید توجه داشت برخی ایدهها و نیازهای مشتری توسط CMS ها مانند وردپرس قادر پیاده سازی است اما برخی دیگر بسیار پیچیده بوده و شاید بتوان آنرا با CMSها اجرا کرد اما مطمئناً بیشتر قسمتهای مورد نیاز برای شخصی سازی نیاز به توسعه و کدنویسی دارد. این مرحله باید تمام جزییات درخواستی مشتری، به طراح وب ارائه شود تا در آینده زحمت تغییرات کمتری اعمال شود.
2 – طراحی UI یا رابط کاربری
رابط کاربری (UI) که ترجمه کلمه User Interface است، در واقع تمام اجزای گرافیکی است که در یک صفحه وب توسط کاربر قابل مشاهده است. UI جلوه بصری وبسایت و اپلیکیشنها است. هنگامی که در مرحله اول، کاربر مستندات و نیازهای خود را به طراح وب ارائه داد، مرحله طراحی UI براساس آنها شروع میشود. رنگ سازمانی، لوگو و حتی سلیقه مشتری اگر ارائه شده باشد، توسط طراحی وب در نظر گرفته میشود، در غیر این صورت طراح UI به سلیقه و تجربه خود، طراحی رابط کاربری را انجام میدهد.
3- تبدیل رابط کاربری به CMS درخواستی مانند وردپرس یا برنامه نویسی آن
پس از طراحی و تایید طرح UI ، برنامه نویس فرانت اند (Front End) و بک اند (Back End) دست به کار شده طرح UI را تبدیل به HTML استاتیک کرده و بعد از آن به CMS یا صفحات وب برنامه نویسی شده با PHP یا هر زبان برنامه نویسی تحت وب دیگر میکند. در واقع در این مرحله کدنویسی شروع شده و ساختار جلو و پشت وبسایت شکل میگیرد. CMS ها از قبل دارای هسته مدیریتی هستند و نیازی به کدنویسی هسته از صفر ندارند و فقط کدنویسی پوسته یا تم انجام میگیرد. اما اگر درخواست کاربر طراحی وبسایت با کدنویسی از صفر تا صد است، مطمئناً هزینه و زمان بیشتری برای برنامه نویسی و شکل گیری سایت لازم است اما سایت در نهایت کاملاً اختصاصی است.
4 – تست و بررسی مشکلات و رفع آنها
هنگامیکه تمامی مراحل بالا انجام گرفت، در مرحله تست و بررسی مشکلات، تمامی مشکلات و باگهای وبسایت اعم از بخش مدیریت و بخش رویت کاربری مورد بررسی قرار گرفته و سپس اقدام به رفع مشکلات میشود. اگر مشکلی در منوها، بخشهای مدیریتی مانند ارسال پست و ظاهر وبسایت وجود داشته باشد، در این مرحله ملاحظه و مرتفع میشود.
5 – راهاندازی و شروع کار وبسایت
پس از بررسی مشکلات و باگها و و همچنین رفع آنها، وبسایت آماده بهره برداری است. در این مرحله مدیریت محتوا و همچنین سئو برای بهینه سازی در موتورهای جستجو بر اساس موضوع سایت پس از تحویل به کاربر، توسط خود او یا تیم محتواساز انجام میگیرد. محتوا میتواند شامل عکس، متن، ویدیو و… باشد تا به سایت شاخ و برگ دهد.
طراحی سایت با وردپرس
وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوای وب بوده که از سال 2003 با هدف راهاندازی سایت و وبلاگ توسط گروهی از توسعه دهندگان وب وارد عرصه وب شد. وردپرس با PHP نوشته شده و با دیتابیسهای MYSQL همخوانی دارد. نکته مهم این CMS متن باز بودن آن بوده که قابلیت توسعه و تغییر در آن را به هر توسعه دهنده وبی میدهد. در واقع هسته اصلی و نصبی اولیه وردپرس رایگان است و این اجازه را به هر کاربری میدهد با دانش اولیه طراحی وب، سایت خود را راهاندازی کند. همین ویژگی به علاوه توسعه و بروزرسانی دائم این CMS آنرا تبدیل به محبوبترین هسته راهاندازی سایت و وبلاگ کرده است. در حال حاضر بیش از ۴۵۵ میلیون وب سایت در جهان با این سامانه مدیریت محتوا راه اندازی شدهاند که سهمی بسیار زیاد از تمام وبسایتها است.
با اینکه پیاده سازی سایت وردپرسی برای شخصی که اطلاعاتی در این زمینه دارد میتواند رایگان باشد، اما تم (پوسته) و پلاگینهای (افزونه) بسیار بسیار زیادی برای وردپرس کدنویسی و توسعه داده شدهاند که به کاربران اجازه میدهند سایت خود را هرطور که نیاز دارند شخصی سازی کنند. برای مثال اگر کسب و کاری نیاز به سایت فروشگاهی دارد، میتواند روی وردپرس خود پلاگین ووکامرس (Woocommerce) را نصب کند اما باید در نظر داشته باشد که پوسته یا تم وردپرساش باید از ووکامرس پشتیبانی کند. ووکامرس یکی از هزاران پلاگین قابل نصب روی وردپرس بوده که برخی از آنها بصورت رایگان هستند و برخی دیگر برای بهرهمندی از آن باید هزینه پرداخت کنید. همچنین خیلی از تمهای حرفهای دارای هزینه هستند.
با وردپرس چه سایتهایی را میتوان راهاندازی کرد؟
تقریباً هر نوع سایت با هر موضوع را میتوان بر حسب نیاز با وردپرس پیاده سازی کرد که اصلیترین آنها شامل موارد زیر است:
- وبلاگ
- سایتهای شخصی
- سایتهای شرکتی
- سایتهای دولتی
- سایتهای آگهیدهنده
- سایتهای خبری-اطلاعرسانی
- سایتهای عکاسی
- سایتهای معرفی مشاغل
- فروشگاههای آنلاین
- اجتماعی و انجمنها
- سایتهای دانشگاهی
باید توجه داشت میتوان تمامی موضوعات سایت را با وردپرس اجرا کرد اما برخی تم و پلاگینهای آن رایگان نیستند. برای مثال اینروزها فروشگاههای آنلاین بسیار زیاد شده و کسب و کارها میتوانند در خانه نیز یک سایت فروشگاه اینترنتی داشته باشند اما پوسته اختصاصی آنها باید توسط توسعه دهنده وب نوشته و شخصی سازی شود تا منحصراً توسط آن شخص و کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد. تمهای آماده نیز وجود دارد که البته باید از سایتهای معتبر ایرانی و خارجی خریداری شود.
برای کسب و کار خود وبسایت میخواهید؟!
رسام سرور با کسب دانش و تجربه کافی در زمینه طراحی، پیاده سازی و سئو و مدیریت سایت، آماده همکاری با شماست. کافیست ایده و یا نیاز خود را بطور خلاصه در فرم زیر برای ما ارسال کرده تا در اولین فرصت با شما تماس بگیریم و بطور کامل نیازسنجی و سپس اعلام هزینه کنیم.
طراحی سایت
"*" indicates required fields