021-91003839
تهران، سید خندان، خ برازنده، پلاک 56، واحد 112
تاریخ ایجاد : 1403/01/14
73 بازدید

هر آنچه که باید درباره نام دامنه بدانید

هر آنچه که باید درباره نام دامنه بدانید

هر آنچه که باید درباره نام دامنه (Domain) بدانید

چه در حال راه ‌اندازی اولین وب ‌سایت خود باشید یا روی توسعه یک وب‌ سایت موجود کار کنید، نام دامنه شما یک فاکتور اصلی است. از نقطه نظر فنی مهم است که دسترسی کاربران به سایت شما را آسان ‌می‌کند، اما برای برند دیجیتال شما نیز ضروری است. از آنجایی که درک نام دامنه برای صاحبان و مدیران وب سایت بسیار مهم است، ما تعدادی سؤال را گردآوری کرده ‌ایم که اغلب پیش ‌می‌‌آیند پرسیده شوند؟. مقاله را تا انتها بخوانید تا پاسخ این سوالات را دریابید.

نام دامنه چیست؟

ممکن است متوجه آن نباشید، اما احتمالاً از قبل با نام‌‌های دامنه بسیار آشنا هستید. آنها URL هایی هستند که برای دسترسی به وب سایت‌‌های آشنا در مرورگر خود تایپ ‌می‌کنید. به عنوان مثال، یکی از آنها این سایت rasamserver.com است.

هدف اصلی نام دامنه این است که به عنوان آدرس وب سایت شما عمل کند. هر رایانه، از جمله سروری که وب سایت شما را هاست ‌می‌کند، دارای یک آدرس IP است که از یک رشته اعداد تشکیل شده است. بدون نام دامنه، کاربران برای دسترسی به سایت شما باید آدرس IP سرور شما را وارد کنند.

درعوض آدرس وب شما امکانی را فراهم ‌می‌‌کند که کاربران جایگزینی با قابلیت فراخوانی آسان برای دسترسی سریع به محتوای شما وارد کنند. اگر آن را عاقلانه انتخاب کنید، همچنین به تثبیت برند شما در ذهن بازدیدکنندگان کمک ‌می‌کند تا با آن بیشتر آشنا شوند.

سیستم نام دامنه (DNS) چیست؟

برای اینکه بدانید نام دامنه چگونه کار ‌می‌کند، باید در مورد DNS بدانید. این یک سیستم غیر متمرکز است که اطلاعات مربوط به اینکه کدام دامنه به کدام آدرس IP متصل است را ذخیره ‌می‌کند. هنگامی که یک کاربر نام دامنه شما را در مرورگر خود وارد ‌می‌کند، سپس DNS را برای آدرس IP مربوطه بررسی ‌می‌کند و بازدید کننده را به صفحه سمت راست هدایت ‌می‌کند. از این نظر ‌می‌توانید DNS را به عنوان یک دایرکتوری از اینترنت در نظر بگیرید.

چندین سناریو وجود دارد که در آنها ممکن است نیاز به تعامل مستقیم با DNS داشته باشید؛ مانند عیب ‌یابی خطاها یا تنظیم یک آدرس ایمیل سفارشی. همچنین هنگام انتقال سایت خود به یک دامنه جدید یا یک ارائه دهنده هاست جدید بسیار مهم است.

تفاوت نام دامنه با هاست وب چیست؟

نام دامنه و هاست وب اغلب با هم ترکیب ‌می‌شوند زیرا بسیاری از ارائه دهندگان هاست نیز ثبت کننده دامنه هستند و هر دو سرویس برای راه اندازی یک وب سایت مورد نیاز هستند. با این حال آنها مفاهیم کاملاً جداگانه ای هستند. همانطور که قبلاً توضیح دادیم دامنه شما آدرس وب سایت شماست. هاست وب شما سرور وب سایت شما را که مانند خانه آن است فراهم ‌می‌کند. اگرچه ‌می‌توانید هاست و دامنه را از یک شرکت خریداری کنید، اما مجبور نیستید.

دامنه سطح بالا (TLD) چیست؟

TLD قسمت انتهایی یک نام دامنه است، مانند .com. یکی از TLD ها در مورد امکان دسترسی کاربران به سایت شما بهتر از دیگری کار نمی کند، اما تفاوت‌‌های کلیدی بین آنها وجود دارد. به عنوان مثال TLD شما ‌می‌تواند چیزی در مورد ماهیت وب سایت شما نشان دهد. به عنوان مثال .org به طور سنتی برای سازمان‌‌های غیرانتفاعی استفاده ‌می‌شود. TLD‌‌های جدیدتر مانند .weblog یا .shop ممکن است برای مرکز محتوا و سایت‌‌های تجارت الکترونیک استفاده شوند. موارد دیگر یعنی .gov و .edu به تأیید بیشتری نیاز دارند زیرا سطح مشخصی از اختیارات را نشان ‌می‌دهند.

TLD شما ممکن است بر هزینه نام دامنه شما نیز تأثیر بگذارد. در حالی که آدرس‌‌های .com حدود 10 دلار در سال است، یک دامنه .inc چندین هزار دلار هزینه دارد.

ساب دامین چیست؟

اگر با چند سایت وردپرس آشنایی داشته باشید، ممکن است با اصطلاح «زیر دامنه» برخورد کرده باشید. این یک URL برای بخش خاصی از یک وب سایت یا یک «میکروسایت» در یک شبکه است و با پیشوندی مانند blog.example.com مشخص شده است. ساب دامین‌‌ها به عنوان وب سایت‌‌های کاملاً مجزا توسط موتورهای جستجو در نظر گرفته ‌می‌شوند و کاربردهای زیادی دارند، به خصوص زمانی که صحبت از ساختار سایت‌‌های بزرگتر ‌می‌شود. معمولاً ‌می‌توانید آنها را از طریق کنترل پنل ارائه دهنده‌ هاست خود تنظیم کنید.

چگونه باید نام دامنه را انتخاب کنید؟

به طور کلی نام دامنه شما باید با وب سایت، نام تجاری یا نام تجاری شما مطابقت داشته باشد. این امر سردرگمی در بین بازدیدکنندگان را به حداقل ‌می‌رساند و معیار بسیار مورد نیاز برای ثبات را فراهم ‌می‌کند. با این حال اگر به تازگی شروع به کار کرده اید یا نام دامنه ایده آل شما انتخاب شده است، مکان‌‌های مختلفی وجود دارد که ‌می‌توانید برای الهام گرفتن از آنها، مانند تولید کننده نام دامنه خودکار استفاده کنید. به یاد داشته باشید که آن را منحصر به فرد، مختصر و به یاد ماندنی نگه دارید. با مراجعه به سایت ثبت ‌کننده و استفاده از قابلیت جستجوی آن، ‌می‌‌توانید بررسی کنید که چه دامنه‌‌‌هایی در دسترس هستند: اگر انتخاب اول شما در دسترس نباشد، ثبت ‌کننده حتی ممکن است جایگزین‌‌‌های مشابهی را پیشنهاد کند تا به شما کمک کند گزینه دیگری را پیدا کنید که نیازهای شما را برآورده کند.

نام دامنه را از کجا ‌می‌خرید؟

شما ‌می‌توانید یک نام دامنه را از هر ثبت کننده دامنه خریداری کنید. همانطور که قبلا ذکر کردیم، بسیاری از هاست‌‌های وب به عنوان ثبت کننده عمل ‌می‌کنند، اما شما همچنین ‌می‌توانید انتخاب کنید که هاست و دامنه خود را از شرکت‌‌های مختلف تهیه کنید.

Namecheap و GoDaddy دو ثبت کننده محبوبی هستند که ممکن است در نظر بگیرید. با این حال خرید دامنه خود از ارائه دهنده هاست خود معمولاً راه اندازی اولین وب سایت خود را آسان تر ‌می‌کند. بسیاری از هاست‌‌ها همچنین هنگام خرید یک طرح، ثبت نام سال اول شما را به صورت رایگان انجام ‌می‌دهند (اگرچه همچنان باید هزینه‌‌های تمدید سالانه را بپردازید).

حریم خصوصی دامنه چیست؟

هنگا‌می‌که یک نام دامنه خریداری ‌می‌کنید، آن را به عنوان بخشی از یک رکورد عمومی ثبت ‌می‌کنید. شرکت اینترنتی برای نام و شماره اختصاص داده شده (ICANN) مسئول نگهداری فهرستی از مالکان هر نام دامنه در وب است. با این حال سوابق ICANN شامل اطلاعات تماس شما است، که ممکن است بخواهد اطلاعات عمومی را در اختیار نداشته باشد. خرید حریم خصوصی دامنه، اطلاعات شخصی شما را مخفی نگه ‌می‌دارد تا به عنوان بخشی از این سابقه قابل مشاهده نباشند.

حریم خصوصی دامنه گاهی اوقات به عنوان حفاظت WHOIS نیز شناخته ‌می‌شود. به طور معمول، هنگام خرید نام دامنه خود، به عنوان یک افزونه در هنگام پرداخت ارائه ‌می‌شود: برخی از ثبت کننده‌‌ها، مانند Namecheap، محافظت WHOIS را به صورت رایگان شامل ‌می‌شوند (یا به طور دقیق تر، آن را در هزینه دامنه شما لحاظ ‌می‌کنند). دیگران ممکن است به عنوان هزینه جداگانه لیست کنند، اما حریم خصوصی شما ارزش سرمایه گذاری را دارد.

آیا ‌می‌توانید یک نام دامنه بفروشید؟

اگر تصمیم گرفتید که دیگر نام دامنه ای را که ثبت کرده اید نمی خواهید یا نیاز ندارید، ‌می‌توانید آن را مجدداً بفروشید. با این حال شما همچنین ‌می‌توانید با یک کارگزار کار کنید یا نام دامنه خود را حراج کنید. چندین عامل بر میزان دریافتی آدرس وب خود تأثیر ‌می‌گذارد:

  • کدام TLD استفاده ‌می‌کند
  • اگر شامل کلمات کلیدی ارزشمندی باشد
  • چقدر قابل تشخیص است

اگر وب‌ سایتی را که در دامنه خود ساخته ‌اید نیز ‌می‌‌فروشید، عوامل دیگری مانند سطح ترافیک و محتوایی که منتشر کرده ‌اید نیز ممکن است نقش داشته باشند.

سخن پایانی

اگرچه در دنیای نام ‌های دامنه، عناصر مختلفی در بازی وجود دارد، اما درک آنها واقعاً ساده است. دانستن هر آنچه که ‌می‌توانید در مورد آنها بدانید در دراز مدت نتیجه خواهد داد، زیرا به شما در ایجاد، نگهداری و حتی فروش بهتر وب سایت کمک ‌می‌کند. در این پست اطلاعات زیادی در مورد نام‌‌های دامنه، از جمله اینکه چه هستند و چگونه کار ‌می‌کنند، پوشش دادیم. همچنین نکاتی را در مورد انتخاب، خرید و فروش آنها ارائه کردیم.


می‌خواهید وب سرور راه اندازی کنید؟ سرور فیزیکی خود را از رسام سرور خریداری کنید!